ساز ساکسیفون

ساز ساکسیفون : هنر موسیقی دارای تنوع سازی بسیاری است و ساز های بادی در آن نقش بسزایی را ایفا می کنند .

نوازندگان ساز های بادی ماننده ساز ساکسیفون ، وظیفه سختی در اجرای ترانه دارند ؛ چرا که این ساز در ملودی های ترانه ، بسیار نقش پررنگی دارد و طبیعتا نوازنده باید با دقت و تمرکز کامل کار خود را انجام دهد .

موزیک فارسی قصد دارد در این مطلب درباره ساز ساکسیفون اطلاعات کاملی در اختیار شما عزیزان قرار دهد و به بررسی ویژگی های ساز ساکسیفون می پردازیم . با ما همراه باشید .

ساز ساکسیفون

ساز ساکسیفون یکی از ساز های بادی می باشد و جنس بدنه آن از فلز برنج می باشد و دارای یک قمیش است که به صدا در آوردن ساز کمک می کند .

ساز ساکسیفون جزو ساز های بادی چوبی می باشد . ما در موسیقی دو نوع ساز بادی داریم که این تقسیم بندی بر اساس نوع صدایی است که ساز از خود تولید می کند و همچنین به نحوه به صدا در آوردن آن نیز بستگی دارد .

ساز های بادی چوبی و ساز های بادی برنجی دو دسته بندی این ساز ها می باشد که ساز ساکسیفون جزو ساز های بادی چوبی است .

و دلیل آن این است که این ساز جنس صدایی که از خود تولید می کند جزو این دسته بندی است .

ساز ساکسیفون دارای سوراخ هایی است که نوازنده از طریق مکانیزم کلیدی آن ها را پوشش می دهد .

زمانی که نوازنده این ساز کلیدی را می فشارد ، صفحه ای روی سوراخ های ساز قرار می گیرد و بلعکس .

صدای فوق العاده این ساز باعث شده است که امروزه جزو محبوب ترین ساز های موسیقی به شمار برود . این ساز دارای صدایی شفاف است و نوازنده با نواختن این ساز می تواند احساسات درونی شما را فعال کند .

ساز ساکسیفون در ملودی ترانه ها خیلی نقش مهمی دارد و زمانی که در یک قطعه استفاده می شود ، می تواند به ترانه رنگ و بوی خاصی ببخشد .

امروزه در سراسر دنیا نوازندگان بزرگی داریم که ساز تخصصی آن ها ساز ساکسیفون می باشد و در ایران نیز نوازندگان و اساتید فراوانی داریم که ساز ساکسیفون را می نوازند و آموزش می دهند .

از آن جا که ساز ساکسیفون ، جنس بدنه آن از برنج می باشد و ساز سنگینی هست ، دارای قیمت بالایی می باشد و در واقع ساز لوکسی محسوب می شود و سازندگان و طراحان این ساز باید در ساخت آن حرفه ای و خبره باشند .

ساز ساکسیفون جزو ساز های بادی قمیش دار می باشد ؛ یعنی برای به صدا در آوردن این ساز نوازنده باید علاوه بر دمیدن ساز ، از قمیش ساز نیز کمک بگیرد تا صدای ساز در بیاید .

ساز های بادی بی قمیش در واقع بدون واسطه تنها با دمیدن نوازنده از خود صدا تولید می کنند .

بیشتر بخوانید : معرفی سبک موسیقی کانتری

ساز ساکسیفون

تاریخچه ساز ساکسیفون

ساز ساکسیفون در سال 1840 میلادی توسط شخصی به نام آدولف ساکس اختراع شد و او قصد داشت تعداد زیادی از ساز های موسیقی را خلق کند که بهترین و با کیفیت ترین ساز های بادی باشد .

آدولف ساکس زاده شهری بنام دینان در کشور بلژیک است و سر انجام در سال 1840 این ساز را خلق کرد و اسم آن را ساکسیفون گذاشت .

اسم این ساز را با بهره گیری از نام خانوادگی خود یعنی ساکس انتخاب کرد و این شخص توانست با خلق این ساز ، تحولی در ساز های بادی ایجاد کند .

البته در ابتدا این ساز دارای نواقص و ایراداتی بود و خروجی صدای آن به صورت ساکسیفون نبود و کیفیت آن ضعیف تر بود که با گذشت زمان و پیشرفت علم و فناوری ، ساز ساکسیفون به شکل امروزی خود در آمد.

هدف آدولف ساکس این بود که ساز های بادی بسازد با ابعاد مختلف و قابل حمل که در نهایت به هدف خود رسید .

بیشتر بخوانید : هارمونی در موسیقی چیست ؟

ساز ساکسیفون

انواع ساز ساکسیفون

آلتو

این ساز از شناخته شده ترین ساز های خانواده ساکسیفون می باشد و اندازه آن متوسط و استاندارد می باشد .

آلتو بهترین گزینه برای هنرجویان مبتدی و تازه کار است .سانبورن ، فیل وودز و کنی گارت از معروفترین نوازنده های ساکسیفون آلتو می باشند .

 سوپرانو

این ساز بالاترین قدرت صدا را در میان انواع ساکسیفون دارد . محدوده صوتی این ساز به مراتب از سایر ساکسیفون ها بیشتر است و نواختن این ساز نیاز به مهارت بالایی دارد .

این ساز بدرد افراد مبتدی نمی خورد و کسی که این ساز را می نوازد قطعا باید از تجربه کافی در نواختن ساکسیفون برخورددار باشد .

 باریتون

این ساز سنگین ترین و بزرگترین ساز بادی در خانواده ساکسیفون ها می باشد . معمولا از این ساز در سبک موسیقی جاز ، کنسرت های نظامی و کارناوال ها استفاده می شود .

سامولین ، پیر آدامز و جری مولیگان از مشهور ترین نوازندگان باریتون در دنیا می باشند .

تنور

تنور نیز یکی از بهترین ساز های بادی می باشد که نسبت به ساز آلتو اندازه بزرگ تری دارد و محدوده صوتی این ساز شبیه به محدوده صوتی انسان می باشد .

این ساز ظاهری کشیده تری دارد و معمولا در سبک موسیقی پاپ ، راک ، جاز و بلوز مورد استفاده قرار می گیرد.

ساز ساکسیفون

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

موزیک فارسیآموزشگاه های موسیقیویدئو های ارسالی بلاگ
پشتیبان موزیک فارسی
ارسال پیام